Droogbouwsysteem

Speciaal voor renovatieprojecten heeft MG Vloerverwarming het Droogbouwsysteem in het programma. De aanleg van vloerverwarming in bestaande gebouwen wordt vaak gehinderd door een geringe opbouwhoogte. Met het Droogbouwsysteem biedt MG Vloerverwarming in deze gevallen een welkome oplossing. Doordat er geen cementdekvloer nodig is, is het mogelijk een zeer geringe opbouwhoogte van 30 mm (exclusief de vloerafwerking) te verkrijgen.

Het principe werkt als volgt. De droogbouwplaten worden direct op de ondervloer aangebracht. Het isolerend vermogen van de EPS hardschuim voorkomt dat de constructievloer wordt mee verwarmd.

Vervolgens worden de geleidingsprofielen in de voorgevormde droogbouwplaten geplaatst. Met deze profielen wordt zowel een perfecte drukbelasting als warmtegeleiding verkregen. Nadat de folie is aangebracht, is het mogelijk om voor extra stabiliteit een Fermacell-plaat of direct een afwerkvloer te plaatsen.

Met het Droogbouwsysteem kiest u voor een snelle en schone installatie. Verder behoort het drogen van smeervloeren tot het verleden. Een belastbare vloer, direct na montage: dat is het resultaat van het Droogbouwsysteem. En dat is nog niet alles! Het ontbreken van een smeervloer garandeert ook nog eens een zeer korte opwarmtijd.

Specificaties

Geschikt voor droogbouw met Fermacell-platen of afwerking conform DIN18560-2.
EPS hardschuim conform DIN 18164, bouwmaterialenklasse B1 volgens DIN 4102.
Verlegafstand: 125 mm, 250 mm en 250 mm.
Isolatiescheidingen middels PE-folie.
Verleggen in meandervorm en slakkenhuis. (WLG 035 R= 0,71 m2K/W).
Geschikt voor diverse leidingen
Wij adviseren AKB, diameter 14 x 2 mm.
Toepassingsgebied: renovatiebouw